پروفایل اعضا - دانشکده فیزیک
مقالات علمی چاپ شده در مجلات
-
"Tannin removal from Persian gum and investigation of physicochemical properties: Comparing different methods"
Fatemeh Azarikia,
Pardis Ghasemi
Applied Food Research,
Vol. 4,
No 2,
2024
-
"Fabrication of UF‐white cheese: Obtaining a different proteolysis rate, texture, and flavor via using combinations of mesophilic starter culture and Lactobacillus helveticus"
Fatemeh Azarikia,
Mostafa Karami,
Aziz Homayouni-Rad,
Mostafa Soltani,
Arash Tondhoush
Food Science & Nutrition,
Vol. 12,
No 1,
pp.328-339,
2023
-
"Solubilization of concentrated protein dispersion: Effect of hydrogen peroxide (H2O2) and sodium hexametaphosphate (SHMP)"
Mohammad Hossein Azizi,
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi,
Negin Yousefi
Food Chemistry,
Vol. 400,
No 400,
2023
-
"Extending Shelf Life of Noughl by Modifying Relative Humidity of the Container: Study of Physicochemical and Textural Properties"
Saman Abdanan Mehdizadeh,
Fatemeh Azarikia
Research and innovation in food technology,
Vol. 3,
No 3,
2022
-
"Evaluation of physicochemical, functional, and antimicrobial properties of a functional energy drink produced from agricultural wastes of melon seed powder and tea stalk caffeine"
Ahmadreza Abedinia,
Fatemeh Azarikia,
Hossein Efamily,
Yousef Ramezan,
Mohammad Reza Sanjabi,
Afshin Selahvarzi
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,
Vol. 1,
No 1,
2021
-
"Olive Oil Classification and Fraud Detection Using E-Nose and Ultrasonic System"
Fatemeh Azarikia,
Mahdi Ghasemi varnamkhasti,
Mohammad Aboonajmi,
Mohammad Reza Zarezadeh
Food Analytical Methods,
Vol. 1,
No 1,
2021
-
"Stabilization of hempseed protein dispersion: Influence of sonication, hydrocolloids, and sodium hexametaphosphate"
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi,
Seyedeh Nasrin Mousavi
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,
Vol. e15592,
2021
-
"Gum Tragacanth: Structure, characteristics and applications in foods"
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi,
Mohammad Nejatian
International Journal of Biological Macromolecules,
Vol. 160,
No 1,
pp.846-860,
2020
-
"On the heat stability of whey protein: Effect of sodium hexametaphosphate"
RAMMILE ETTELAIE,
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi,
Mehrdad Rasaouli
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY,
Vol. 70,
No 1,
2019
-
"Emulsion stability enhancement against environmental stresses using whey protein–tragacanthin complex: Comparison of layer-by-layer and mixing methods"
Fatemeh Azarikia,
David Julian Mcclements,
Martin G Scanlon,
Soleiman Abbasi
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES,
Vol. 20,
No 2,
pp.1-12,
2017
-
"Polysaccharide zeta-potentials and protein-affinity"
Paul L Dubin,
Fatemeh Azarikia,
Fatih Comert
PHYSICAL CHEMISTRY CHEMICAL PHYSICS,
Vol. 19,
No 31,
pp.21090-21094,
2017
-
"Mechanism of soluble complex formation of milk proteins with native gums (tragacanth and Persian gum)"
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi
FOOD HYDROCOLLOIDS,
Vol. 59,
No 1,
pp.35-44,
2016
-
"Efficacy of whey protein–tragacanth on stabilization of oil-in-water emulsions: Comparison of mixed and layer by layer methods"
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi
FOOD HYDROCOLLOIDS,
Vol. 59,
No 1,
pp.26-34,
2016
-
"Coacervation and precipitation in polysaccharide–protein systems"
Fatemeh Azarikia,
Paul L Dubin,
Alexander J Malanowski,
Fatih Comert
Soft Matter,
Vol. 12,
No 18,
pp.4154-4161,
2016
-
"Stabilization of biopolymer microgels formed by electrostatic complexation: Influence of enzyme (laccase) cross-linking on pH, thermal, and mechanical stability"
Fatemeh Azarikia,
David Julian Mcclements,
Soleiman Abbasi,
Bi-cheng Wu.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL,
Vol. 78,
No 1,
pp.18-26,
2015
-
"تاثیر استفاده از نسبت های مختلف لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و آغازگر مزوفیل بر ترکیبات مولد آروما و ویژگی های حسی پنیر سفید فراپالایش"
مصطفی کرمی،
عزیز همایونی راد،
فاطمه آذری کیا،
مصطفی سلطانی،
آرش تندهوش
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 21،
شماره 152،
1403
-
"استفاده از روش های مختلف حرارتی و غیرحرارتی به منظور تانن زدایی صمغ فارسی"
فاطمه آذری کیا،
پردیس قاسمی
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 20،
شماره 136،
صفحات:117-135،
1402
-
"ارزیابی ویژگی های رئولوژیکی و ساختاری کمپلکس کواسرواسیون کنسانتره پروتئین آب پنیر- صمغ کتیرا"
سید مهدی جعفری،
فاطمه آذری کیا،
حبیب الله میرزایی،
سودابه محمدی
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 16،
شماره 87،
1398
-
"بهینه سازی شرایط تشکیل کونژوگه های حاصل از پروتئین های شیر با بخش محلول صمغ های بومی ایرانی (صمغ فارسی و کتیرا)"
سلیمان عباسی،
فاطمه آذری کیا
پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 13،
شماره 5،
صفحات:744-758،
1396
-
"تشکیل کمپلکس محلول پروتئین های شیر-بخش محلول صمغ های بومی ایرانی و بررسی تاثیر غلظت بسپارهای زیستی بر رفتار فازی سامانه ها"
فاطمه آذری کیا،
محمدحسین عزیزی،
زهره حمیدی اصفهانی ،
سلیمان عباسی
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 13،
شماره 58،
صفحات:1-14،
1395