موزه فیزیک ایران - دانشکده فیزیک physics
جزئیات خبر
موزه
19 09 2024 20:01
کد خبر : 14056837
تعداد بازدید : 49
دانشکده فیزیک دانشگاه تهران به عنوان نخستین نهاد آموزش عالی فیزیک در ایران، دارای گنجینه گرانبهایی است از وسایل کمک آموزشی و آزمایشگاهی قدیمی، اسناد و مقالات تاریخی، هدایا و تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی که در حال حاضر در تحقیقات علمی مورد استفاده قرار میگیرند. با اهتمام مدیران دانشکده و با تصمیمی که از سوی ریاست دانشکده در سال ۱۴۰۰ گرفته شده است این مجموعه در موزه فیزیک ایران در معرض دید علاقهمندان قرار داده شده است.
این موزه دارای جنبههای تاریخی، علمی و آموزشی است و اهداف مختلفی را دنبال میکند:
یکی از اهداف این موزه نگهداری از وسایل آزمایشگاهی و کمک آموزشی قدیمی است که در سالهای قبل توسط دانشگاه تهران خریداری شده است و در حال حاضر نمونههای محدودی از آنها در سطح دنیا وجود دارد. در چند دانشگاه معتبر دنیا نیز این وسایل به دلیل ارزش تاریخی آنها در موزهها نگهداری میشوند تا بازدیدکنندگان بتوانند از قدیمیترین وسایلی که در جهت پیشبرد علم و کشف پدیدهها در فیزیک مورد استفاده قرار میگرفته است بازدید نمایند. تمامی این تجهیزات مربوط به قرن بیستم میلادی است و تلاش ما بر این است تا در صورتی که در مجموعههای دیگر فیزیک کشور وسایل تاریخی و قدیمی از این جنس وجود دارند با هدف ایجاد مجموعهای کامل و بینظیر در سطح کشور و منطقه، آنها را در این موزه گردآوری کنیم.
هدف دیگر موزه به نمایش گذاشتن تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی است که همچنان کاربرد دارند و در تحقیقات علمی و آموزشی دانشکده مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به این که این وسایل صرفا در اختیار دانشجویان دانشکده قرار میگرفت و عموم مردم و دانشجویان و دانشآموزان خارج از این دانشکده اجازه دسترسی به این وسایل را نداشتهاند، هدف از این کار این است که شرایطی را فراهم آوریم تا بازدیدکنندگان موزه با این وسایل که بعضا به لحاظ آموزشی در سطح ایران تنها نمونههای آنها در این مرکز وجود دارد، آشنا شده و کاربرد و نحوه استفاده از آنها را فرا بگیرند تا هم به پیشرفت و رشد علمی کشور کمکی صورت گرفته باشد و هم شرایط عدالت آموزشی در حد توان برای تمامی فراگیران و علاقهمندان برقرار شود.
یکی دیگر از اهداف موزه به نمایش گذاشتن اسناد و مقالات و مکانهای تاریخی و هدایایی است که در این مجموعه نگهداری میشوند. با توجه به این که تا قبل از این که این مرکز به دانشکده فیزیک تبدیل شود، مرکز اتمی دانشگاه تهران نامیده میشد و آخرین رئیس این مرکز اتمی دکتر عبدالرحیم اشعری دانشمند مرکز اتمی دانشگاه تهران بودند، اسنادی در این مجموعه وجود دارند که اولین دستآوردها، مقالات، جزوات و کتابهایی است که در حوزه صنعت هستهای توسط پژوهشگران ایرانی به ثبت رسیده است. همچنین با توجه به این که چهرههای نامداری از جمله دکتر حسابی و شهید دکتر مسعود علیمحمدی استاد این دانشکده بودند، وسایلی که از ایشان به جا مانده و اتاق ایشان در دانشکده برای علاقهمندان جذابیت خاصی دارد. همچنین مجموعهای از هدایا نیز که توسط کشورهای مختلف و شرکتهای داخلی به این مجموعه اهدا شده نیز در این موزه به نمایش درآمدهآند.
برای هماهنگی جهت بازدید از موزه با دفتر دانشکده تماس بگیرید.
اشتراک گذاری
https://physics.ut.ac.ir/article/14056837